quecuinoavui tempura de fulles ecològiques de pastanagaquecuinoavui tempura de fulles ecològiques de pastanaga

Tempura de fulles ecològiques de pastanaga (arrebossat sense ou)

  • Temps: 15 minuts
  • Dificultat: baixa

{CA}= cuina d’aprofitament {VV}= vegetarinas i vegans {SGB}= sense gluten i sense blat {SL}= sense lactosa {D}= apte per a diabètics {SO}= sense ou {SF}= sense fruits secs

Aprofitem les fulles de pastanagues per a amanides, sopes i tempures! De la pastanaga se’n poden aprofitar les fulles per a sopes, amanides i tempures, i l’arrel per a sopes, cremes, liquats… es poden fer en guisats, saltejats al vapor… i vosaltres, ja sou tan fans de les pastanagues com jo?

Aquesta recepta la vaig compartir a partir d’un taller sobre la pastanaga en un taller de cuina d’aprofitament dins una activitat d’Espigolada popular 2015 del projecte el Valors del Aliments, de la Fundació ENT, l’Associació de Naturalistes de Girona i l’Associació Espai Ambiental. Aquest projecte té per objectiu visibilitzar les causes del malbaratament alimentari relacionades amb la pèrdua de valor ambiental, cultural i econòmic dels aliments.

Ingredients:

cs= cullerades soperes

Utensilis: paella, expremedor i/o liquadora, plat, forquilla, ganivet o tisores

Resum: Tallem les fulles de pastanaga més tendres, les rentem i desinfectem durant 7- 10 minuts. Mentrestant expremem el suc de taronja o fem el liquat de pastanaga, hi afegim farina i anem remenant amb una forquilla fins que espesseixi. Hi afegim all picat i un polsim de pebre. Escorrem les fulles de pastanaga passant-hi un xic d’aigua i les aixuguem amb un drap net o paper de cuina. Posem oli d’oliva extra verge en una paella, anem sucant les fulles a trossos petits en la mescla de l’arrebossat i les fregim a la paella una 10-12 segons.

Pas a pas:

quecuinoavui fem la tempura amb suc de taronja i farina de blat de móro1-Tallem les fulles de pastanaga més tendres, les rentem i desinfectem durant 7- 10 minuts.

Les desinfecto submergint-les en 500 ml d’aigua amb 1/2 cullerada sopera d’aigua oxigenada 10 vol (3%) i després les escorro mentre les netejo amb aigua.

2-Mentrestant expremem el suc de taronja o fem el liquat de pastanaga, o una barreja de tots dos com si féssim un liquat de pastanaga i taronja.

4-Tot seguithi afegim farina i anem remenant amb una forquilla fins que espesseixi. Hi afegim 1 all tallat ben petit i un polsim de pebre.

5- Escorrem les fulles de pastanaga passant-hi un xic d’aigua i les aixuguem amb un drap net o paper de cuina.

6-Posem oli d’oliva extra verge en una paella, anem sucant les fulles a trossos petits en la mescla de l’arrebossat i les fregim a la paella una 10-12 segons. Quan les anem treient, les anem posant sobre  paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrant

Consells d’aprofitament: {CA} guardeu la popa de la pastanaga i de la  taronja: fresques les podeu afegir a l’aigua de l’arròs, la pasta per donar-hi més sabor… o bé la podeu congelat amb paper film o en format de glaçons per tenir-la a mà per a donar un toc de sabor a d’altres plats.

Bon profit!

La Marta entre fogons

Published by

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s