quecuinoavui_cor de gerds amb crema de mandarina i ametlles

Crema de mandarina i ametlla amb cor de gerds

Postres (sanes) per als més romàntics

Temps: 1h 15 min (45 min. de preparació+ 25 min. per refredar les postres+5 min. d’emplatat)

Dificultat: mitjana

{CA}= cuina d’aprofitament {VV}= vegans i vegetarians {SG}= sense gluten {D}=apte per a diabètics  {SL}= sense lactosa  {SO}= sense ou / Conté fruits secs

És una recepta especial i, si sou creatius, més enllà de cors per St. Valentí o Sant Jordi, sorprendre la vostra parella, declara-vos etc., amb sucs de fruita i gelatina ja podeu veure que poder fer que qualsevol postre llueixi molt més!

La combinació de la mandarina amb els gerds, aquest àcid-dolç m’agrada molt. Feia dies que pensava en fer unes postres lleugeres sense ser fredes i amb mandarina apte per a (quasi) tothom, i d’aquí que aquesta recepta estigui feta sense llet ni iogut, ou, mantega ni sucre.  I si això del kudzú i l’agar-agar no us ve gens de gust (tot i que són més sans), sempre podeu utilitzar farina de blat de moro i gelatines per fer aquestes postres.

Gràcies Nani per fer de tastadora oficial!

quecuinoavui_cor de gerds amb crema de mandarina i ametlles
Ingredients apunt

Ingredients per a 2 pax:

cs= cullerada sopera

 • 200 ml de suc de mandarina (5-6-7 mandarines depèn del suc. També hi podeu afegir alguna taronja).
 • 200 gr de gerds (o altres fruits dels bosc)
 • 2 cs. d’ametlla en làmines
 • 2 cs. ametlla picada
 • 1 cs de suc de llimona
 • 2 cs de kudzú (o un altre espessant per a salses: flocs de civada en pols, farina de blat de móro etc.)
 • 4 cs d’aigua + 4 cs d’aigua
 • 2 gr d‘agar-agar (o un altre tipus de gelatina)

opcional: sèsam negre o llavors de rosella

Conservació : Us recomano emplatar-ho just abans de servir-ho, així les ametlles no s’estovaran. Així mateix, millor conservar la crema de mandarina, la crema de gerds i la gelatina de gerds per separat i ho podreu tenir 2-3 dies a la nevera. Just en el moment de consumir,  deixeu que agafi la temperatura ambient.

Cuina d’aprofitament: per fer aquest postre podeu utilitzar fruita fresca o fruita que ja no tan bon aspecte però que encara està en bon estat. 

Utensilis: 2 cassons, 1 got mesurador, bàscula de cuina, got, cullerot o espàtula, cullera sopera, talladors de galetes de formes (de cor, d’estrella...)

quecuinoavui_cor de gerds amb crema de mandarina i ametlles

Resum: Expremem les mandarines fins aconseguir 200 ml. Posem el suc en un cassó i porteu-lo a ebullició. Mentre en un got amb 4 cs d’aigua fem desfer 2 cs. de kudzú. Abans que el suc de mandarina comenci a bullir, abaixem el foc, hi afegim l’aigua amb el kudzú i remenem una estona fins que quedi ben dissolt. Ho deixem refredar. 

Agafem 200 gr de fruits del bosc i els posem en un cassó amb 4 cs d’aigua i 1 cs de suc de llimona. Anem remenenant a foc mig fins que es formi una salsa. Aleshores separem 4 cs dels gerds líquids i a la salsa que ha quedat al cassó i afegim entre 1,5-2gr d’agar-agar en pols i remenem fins que es formi una gelatina. Ho posem en un plat i igualem la superfície. Quan estigui freda amb un tallador de galetes hi donem la forma que volguem.

Per fer l’emplatat de les postres: primer col.loquem a la base 1 cs de fruits secs (ametlles picades o un altre fruit sec), tot seguit hi incorporem3-4 cs de la crema de mandarina, a sobre hi posem  2cs de la salsa de gerds, al cap damunt de tot hi afegim 1 cs d’ametlla en làmines, la gelatina de gerds (el cor o qualsevol altra forma que haguem fet) i si ens agrada posem donar-hi un toc de contrast posant-hi sèsam negre o llavors de rosella.

Pas a pas:

1-Per fer la crema o compota de mandarina. Expremem les mandarines fins aconseguir 200 ml (també hi podem afegir el suc d’alguna taronja si no volem que quedi un sabor tan dolç). Posem el suc en un cassó i el portem a  ebullició.

Si en comptes de mandarina voleu fer les postres amb compota de pera o poma 

quecuinoavui_cor de gerds amb crema de mandarina i ametlles
Afegim l’agar-agar en pols a la salsa de gerds

2-Mentre en un got amb 4 cs d’aigua fem desfer 2 cs. de kudzú. Abans que el suc de mandarina comenci a bullir, abaixem el foc, hi afegim l’aigua amb el kudzú i remenem una estona fins que quedi ben dissolt. Ho deixem refredar.

3- Per fer la salsa i/o gelatina de gerdsAgafem 200 gr de fruits del bosc (gerds) i els posem en un cassó amb 4 cs d’aigua i 1 cs de suc de llimona. Anem remenenant a foc mig amb una espàtula fins que es formi una salsa.

Arribats aquí tenim tres opcions:

a) si només volem fer salsa de gerds, deixem refredar la salsa i ja està

b) si volem convertir tota la salsa de gerds en gelatina (una 150gr), hi afegim 3-4 gr. d’agar-agar en pols (o l’equival·lència que us digui el paquet segons la gelatina que utilitzeu). Posem la massa en un plat, igualem la superfície de la gelatina amb una espàtula i la deixem refreda uns 20 min.

quecuinoavui_cor de gerds amb crema de mandarina i ametlles
Amb el tallador de galetes, fem un cor de gelatina de gerds

c) si a part de la salsa de gerds volem fer la gelatina per fer cors o estrelles, aleshores hem de separar la meitat per a la salsa i l’altra meitat per a la gelatina. En aquets cas la proporció d’agar-agar ha de ser la meitat, 1,5-2 gr. Posem la massa en un plat, igualem la superfície de la gelatina amb una espàtula i la deixem refreda uns 20 min.

TRUC! Per pesar-lo simplement poseu una cullera sobre la bàscula per aconseguir un mínim de pes i aleshores mesuresm el 2gr.

3b i c) Si heu decidit fer la gelatina:  Quan la gelatina estigui freda, agafem un tallador de galetes hi donem la forma que volguem: de cor gran, cors petits, estrelles etc.

4. Per fer l’emplatat de les postres: primer col.loquem a la base 1 cs de fruits secs (ametlles picades o un altre fruit sec), tot seguit hi incorporem3-4 cs de la crema de mandarina, a sobre hi posem  2cs de la salsa de gerds, al cap damunt de tot hi afegim 1 cs d’ametlla en làmines, la gelatina de gerds (el cor o qualsevol altra forma que haguem fet) i si ens agrada posem donar-hi un toc de contrast posant-hi sèsam negre o llavors de rosella.

I si us agrada un extra de mandarina, just abans de servir, poseu-hi al capdamunt, 2-3 gotes de mandarina!

Bon profit!

Altres receptes que us poden agradar:


Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Published by

2 thoughts on “Crema de mandarina i ametlla amb cor de gerds

 1. Crema de madarina, ametlla amb cor de gerds,mmmmmmmm a de ser boníssima, m’agrada molt la combinació que has fet, enhorabona.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s