El meu blog és CO2 neutral

Què cuino avui és CO2 neutral
Què cuino avui                        és CO2 neutral

Què cuino avui participa a “El meu blog és CO2 neutral” per contribuir a la protecció del medi ambient.

L’emissió de diòxid de carboni és la causa principal de l’escalfament del nostre planeta. Per això, el projecte Pro-Tierra,  en col•laboració amb la Fundación Apadrina un árbol per cada blog apadrinen un arbre: amb això, s’aconsegueix neutralitzar les emissions de CO2 de cada bloc per 5 anys! 

Aquesta iniciativa forma part d’una iniciativa europea (www.machs-gruen.de a Alemanya, www.bonial.fr/environnement a França i www.lokata.ru/spasiderevo a Rússia). 

Quant CO2 produeix un blog?

Segons un estudi del Dr Alexander Wissner-Gross, un activista mediambiental i físic de Harvard, un blog produeix per cada visita aproximadament 0,02 g de CO2. Suposem que un blog  té 15.000 visites al mes, produeix uns 3,6 kg de CO2 per any. La producció de CO2 prové sobretot del consum d’electricitat, l’ús d’ordinadors, servidors i la refrigeració d’aquests.

Quant CO2 absorbeix un arbre?
Donar una resposta precisa a aquesta pregunta és impossible. L’absorció de CO2 pot ser molt diferent. La quantitat de CO2 que un arbre pot absorbir depèn del tipus d’arbre, la incidència de llum, la latitud, la circulació de l’aigua i la naturalesa del sòl.

Hi ha càlculs molt diferents respecte a l’absorció de CO2 d’un arbre. Les xifres varien de 10kg a 30kg per arbre i any. En tot cas és cert, que un arbre en els seus primers anys de vida absorbeix poc CO2. Després, en la fase de creixement, la capacitat d’absorbir CO2 s’incrementa de forma dràstica. En aquest fase i fins més enllà del desè vuitè any de vida, l’arbre absorbeix grans quantitats de CO2. A partir d’aquest moment la capacitat d’absorbir CO2 va en disminució.

El Marc de la Convenció del Canvi Climàtic de les Nacions Unides (United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC), calcula que un arbre absorbeix aproximadament 10kg de CO2 per any. Pro-Tierra, la iniciativa de Ofertia, apadrina arbres perquè no siguin tallats en la seva fase de creixement, i assumeix per a l’acció “El meu blog és CO2 neutral” una xifra de només 5kg d’absorció per any. Una estimació molt conservadora que  permet assegurar que les emissions del Blog estan compensades en qualsevol cas.

Un arbre neutralitza les emissions CO2 d’un blog

Com el càlcul de dalt mostra, cada arbre absorbeix de l’atmosfera almenys 5kg de CO2 per any. Un bloc normal produeix al voltant de 3,6 kg de CO2 per any. Per tant, un arbre neutralitza les emissions d’un blog.

Font de text: Ofertia.com

Published by

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s