Crestes de pollastre, botifarra i vegetals (al forn!)

Crestes de carn, pollastre i vegetals (al forn)

Fredes o calentes, ideals per a aperitius, pic-nics i festes!

Temps: 30 min. (15 min. de preparació +15 min. de cocció )  Dificultat: baixa

Necessiteu dues safates de forn o si en teniu només una, enfornar dos cops, i tardareu en preparar la recepta entre 45-50 min.

{CA}= cuina d’aprofitament

Inici o final de vacances: et trobes que a la nevera encara hi queden carbassons, cebes i com jo, també un pit de pollastre i una botifarra: congelar o no congelar, aquesta era la qüestió… Així que amb algunes oblees, txan… crestes de pollastre, botifarra i crestes vegetals (cap al tàper) ! Ideals així com l’amanida de pasta i la truita de patates, per a pic-nics i pica-pica de platja o piscina!

Podeu acompanyar les crestes d’una amanida d’enciam, tomàquet, sèsam negre i orenga…. o una amanida de tomàquet amb all… i ben amanit amb oli d’oliva extra verge!

Ingredients per a 4-6 persones /32 oblees: 10 crestes de pollastre, 10 de botifarra i 12 vegetals (això en aquesta recepta… ajusteu els ingredients segons els tipus de crestes que vulgueu)

Si voleu fer la recepta per a 2-3 persones, ja sabeu… ingredients al 50%!

cs=cullerada sopera (rasa)  cp= cullerada de postres (rasa)  

 • 2 paquets d’oblees (32 oblees)
 • 2 cebes
 • 2 carbassons
 • 2 tomàquets petits madurs
 • 1 paquet d’olives negres
 • 4 cs de formatge ratllat 
 • oli d’oliva extra verge
 • 1 botifarra (o hamburguesa/carn picada) i 1 pit de pollastre: crus o cuits.
 • 1 rovelll d’ou (per pintar les crestes abans d’enfornar-les)
 • 1/4 de got d’aigua
 • Si voleu donar-hi un toc picant afegiu… :1cp de curry en pols a les crestes vegetals, 1cs. de mostassa a les crestes de pollastre.

Utensilis: 3 paelles, 3 espàtules de fusta,  1 ganivet, 2 safates de forn + paper de coure/paper sulfuritzat/paper de plata, 1 forquilla opcional=pinzell de cuina.

Afegim les olives tallades
Afegim les olives tallades

Resum:  Primer de tot posem les olives en un cassó amb aigua perquè es desalin un xic. Tot seguit tallem a daus petits la ceba i el carbassó, ratllem els dos tomàquets i ho posem a coure durant 15 minuts en una paella amb un xic d’oli d’oliva. Trossegem el pollastre i el posem a coure 5 minuts en una altra paella i fem el mateix amb la botifarra: l’esmicolem i la posem a coure en una altra paella amb un xic d’oli d’oliva. Anem remenant les paelles amb una espàtula de fusta. Tallem les olives a trossos petits i les afegim juntament amb 4 cs. de formatge ratllat al carbassó i ceba.

Omplim 12 oblees amb 2 cp. de la barreja de verdures, posant el farcit a un costat. Amb la resta de verdures posem la meitat a la paella amb el pollastre i l’altra meitat a la paella amb la botifarra, i omplim 10 oblees de cada amb 2 cp de la barreja. Mullem el contorn de les oblees, les dobleguem per la meitat en forma de mitja lluna i amb una forquilla apretem bé perquè la massa de sobre i de sota del contorn quedi ben tancada. Posem a preecalfar el forn a 200º i mentre, preparem dues safates (que posarem a mitja alçada) amb paper sulfuritzat, làmina de coure o un xic de paper de plata  untat amb oli d’oliva. Pintem les crestes amb rovell d’ou i les enfornem 15 min. (forn de gas)/10-12 min. (en forn elèctric) fins que agafin color.

Pas a pas:

Omplim la cresta i mullem el contorn
Omplim la cresta i mullem el contorn

1-Primer de tot posem les olives en un cassó amb aigua perquè es desalin un xic. Com veureu en aquesta recepta no hi s’hi afegeix sal ja que els ingredients que s’hi posen ja en tenen. Si encara hi voleu uns abor més suau, canvieu l’aigua de les olives un parell de cops més.

2-Tot seguit tallem a daus petits la ceba i el carbassó, els dos tomàquets ratllats i ho posem a coure durant 15 minuts en una paella amb un xic d’oli d’oliva a foc mig, i sense deixar de remenar amb l’espàtula de fusta.

3-Trossegem el pollastre (o el desfilem en el cas que el pit de pollastre el tinguéssim ja cuit) i el posem a coure 5 minuts en una altra paella. Anem remenant de tant en tant.

4-Agafem la botifarra i l’esmicolem (o la tallem a trossos ben petits amb les tisores en el cas que ja la tinguéssim cuïta); la posem a coure en una altra paella amb un xic d’oli d’oliva.  Anem remenant de tant en tant.

5-Tallem les olives a trossos petits i les afegim juntament amb 4 cs. de formatge ratllat al carbassó i ceba. Recomano el formatge de cabra o ovella, que tenen un sabor més fort.

Tanquem la cresta apretem amb una forquilla tot el contorn6-Omplim 12 oblees amb 2 cp. de la barreja de verdures, posant el farcit a un costat, sense que arribi als marges (si posem el farcit al mig, no les podrem tancar!). Si ens agrada el picant, afegim a la barreja  1cp. de curry en pols.

7-Amb la resta de verdures: posem la meitat a la paella amb el pollastre i l’altra meitat a la paella amb la botifarra, i omplim 10 oblees de cada amb 2 cp de la barreja. Si ens agrada el picant… podem afegir 1cs. de mostassa a les crestes de pollastre. A les botifarra, en principi no cal perquè ja tenen un sabor fort, però sempre hi podem afegir un xic de pebre vermell picant.

8-Mullem amb aigua el contorn de les oblees amb els dits, les dobleguem per la meitat en forma de mitja lluna i amb una forquilla apretem bé perquè la massa de sobre i de sota del contorn quedi ben tancada (mireu la fotografia)

9-Posem a preecalfar el forn a 200º o a flama grossa (forn de gas).

10-Mentre, preparem dues safates de forn amb paper sulfuritzat, làmina per coure al forn o un xic de paper de plata  untat amb oli d’oliva.

Col·loquem les crestes a la safata
Col·loquem les crestes a la safata

Pintem les crestes amb rovell d’ou i les enfornem 15 min. (forn de gas)/10-12 min (en forn elèctric) fins que agafin color.

ATENCIÓ:

 • Si només teniu una plata de forn, haureu d’enfornar dos cops i tardareu uns 45-50 min. en fer la recepta.
 • Recordeu de canviar el paper sulfuritzat o d’alumini en el cas del 2n enfornament.
 • Depenent de la mida del forn, hi caben 14-16-18 oblees per safata.

{CA}= si teniu altres hortalisses a la nevera com tomàquets o pastangues també podeu afegir ben ratllat a les verdures o si estan un xic , les podeu tallar a tossos petits.

Sí, també es poden fer crestes de tonyina, o de peix amb gambes, pebrots del piquillo i brandada de bacallà… i tomàquet amb formatge i alfàbrega…mmmm. En forma de mitjalluna, caramel, llaç,… prometo penjar-ne més!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Published by

2 thoughts on “Crestes de pollastre, botifarra i vegetals (al forn!)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s