Hummus lleuger, molt més que un purè de cigrons

Una manera fàcil de tenir llegums a mà!

Temps: 5-7 minuts (si hem de fer coure els cigrons, 1h) Dificultat: baixa

{CA} cuina d’aprofitament  {V} vegetarians  {SG} sense gluten {SL} sense lactosa {D} apte per a diabètics

Un dip fantàstic per a la primavera i estiu… i en qualsevol aperitiu o festa.I si has cuit massa cigrons o fa dos dies que el tàper corre per la nevera, amb aquest plat podràs aprofitar els cigrons i fer-ne un salsa ràpida i sana!

Ingredients:

 • 400 gr de cigrons cuits
 • 1/2 got del caldo de coure els cigrons
 • 2 cullerades de tahin (purè de sèsam)
 • 2 grans d’all
 • suc de 1/2 llimona (= 2cullerades soperes)
 • 5 cullerades de llavors de sèsam cru
 • pebre vermell picant
 • sal
opcional: pebre negre, julivert.

Utensilis: paella, forquilla, ganivet, batedora de vas o de mà, expremedor, bol

Resum: Posem dins la batedora de vas, els cigrons, el suc de cigrons, el suc de llimona, el tahin, els alls i ho triturem 10 segons. Depent de com ens agradi de fi, el triturem 10 segons més. El posem en un bol, hi afegim les llavors de sèsam acabades de torrar i el servim amb un xic de pebre vermell picant i unes gotes d’oli d’oliva o oli de sèsam.

Pas a pas:

1-No teniu cigrons cuits? El dia abans poseu en remull els cigrons (o amb 8-12h d’antel.lació).

Poseu a coure durant 50minuts-1h, en 1l d’aigua, 150-160 gr de cigrons crus (4 punyats). Els fem coure a foc mig i ben tapat. Quan veieu que la pela se separa del cigró, i que si apreteu un xic amb una forquilla s’aixafen bé, vol dir que ja estan cuïts. Passeu al pas 3

2- Teniu cigrons cuits? Aneu directament al pas 3.

3  Posem dins la batedora de vas (o en el pot de la batedora de mà), els cigrons, el suc de cigrons, el suc de llimona, el tahin (si volem un sabor més fort, en comptes de 2 cullerades de tahin en posem 3), els alls tallats i ho triturem 10 segons. Depent de com ens agradi de fi, el triturem 10 segons més.

4-En una paella posem el sèsam cru i el torrem lleugerament a foc baix (sense oli). Quan comenci a canviar de color, ja està apunt.

5- Posem la salsa en un bol, hi afegim les llavors de sèsam acabades de torrar  i un xic de sal. Ho barregem tot bé i el servim amb un xic de pebre vermell picant i unes gotes d’oli d’oliva o oli de sèsam.

El tastem i rectifiquem de sal i pebre (negre o vermell). Si voleu un toc més dolcet en comptes de posar-hi pebre vermell picant, n’hi podem posar de dolç.

Aix no m’he pogut resistir!! està boníssim!

Es pot acompanyar de pa, de bastonets o… sobretot el faig servir per acompanyar els plats d’arròs, quinoa o mill… i guardeu l’hummus a la nevera en un pot de vidre i així el tindreu sempre a mà! Us durarà ben bé 4-5 dies.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Published by

2 thoughts on “Hummus lleuger, molt més que un purè de cigrons

 1. trobo que es una recepta que sempre va be com d’aperitiu acompanyar amb pastanaga i api a casa ens agradar molt.

  M'agrada

 2. […] Mica en mica aniran pujant les temperatures i, tot i que sempre es posa molt bé un pollastre amb bolets, unes verdures amb salsa romesco, una orada al forn  i altres plats de salsa i pa, anirem introduint a la dieta aliments més neutres i frescos. Més amanides amb enciam, espinacs i raves, crudités de pastanga, cremes de verdures -d’espinacs o pastanaga, especialment el gaspatxo de remolatxa i pastanaga o la crema al vichy de pastanaga i ceba-, saltejats tant de carn, peix i verdures com les faves i mongetes tendres  i cocció al vapor. Llegums en crema o amanida de llenties vermelles o de pèsols i ceba, empedrats de cigrons, hummus. […]

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s