Fotografiat per

De cuinar m’agrada sobretot el procés. Textures, sabors, olors que van evolucionant. I alguns fotògrafs han captat l’abans, el durant i després de les receptes. 

Angel Bravo, fotògraf

La llum ho és tot. I és ben veritat perquè els plats van cobrar vida! La sessió gastrofotogràfica amb Angel Bravo va ser un intercanvi de coneixements i experiències. La conversa fluctuava entre el contrast del sabor del formatge fresc i el sèsam torrat i com enquadrar bé la foto. Com tallar la taronja a grills i decidir quins elements acompanyaven el plat per aconseguir transmetre tota la frescor d’aquesta amanida. Un anar i venir d’ingredients, cuidant cada detall i una amanida deliciosa.

Fotografia d'Angel Bravo  www.angelbravo.cat
Amanida d’espinacs, taronja, formatge fresc i sèsam (c) Angel Bravo, 2015

Amanida d’espinacs amb taronja, formatge fresc i sèsam negre

M’agrada la cuina grega i quan vaig descobrir l’amanida d’espinacs i taronja em va apassionar. Per fer la recepta més lleugera, he canviat el formatge de cabra per formatge fresc, i els festucs per sèsam negre. Uns contrastos tant de sabor com de textura, igual de sorprenents per al paladar

Tanit Taltavull, creativa

Cap gest passa desapercebut sota la càmera (o càmeres) de la Tanit, qui des del mercat, passant per la cuina fins a la taula, aconsegueix amb les seves fotografies transmetre la cura que hi ha darrere cadascun dels plats. Dos contelaciones, el seu blog, és com diu ella “un desig , un experiment, un registre de les classes. El meu diari . El meu amor pel cinema, per les fotos, per les paraules”

dosconstelacionestanittaltavull_quecuinoavui_receptapaespelta
Fent pa (c) Tanit Taltavull, 2012

Pa casolà d’espelta amb llavors

Faig pa un cop al mes. Aquell dissabte tranquil que trastejo per casa; aquell dia que tinc convidats… El podria fer cada setmana però normalment el faig en moments especials. A la primavera i tardor amb pipes de carbassa, a l’hivern amb castanyes. També m’agrada posar-hi llavors de rosella i pipes de girasol.

A vegades són panets, d’altres bastons, un pa de quilo.  Fer-se el pa  casa té això, que te’l fas al gust.

dosconstelaciones_tanittaltavull_quecuinoavui_peresalvaporambsalsademaduixes
Peres al vapor amb salsa de maduixes (c) Tanit Taltavull, 2012

Peres al vapor amb salsa de maduixots

Al principi el plat va sorgir com a Salsa de maduixots amb peres al vapor i nous, unes postres atractives a la vista i contundents. Canviant la textura i donant més protagonisme a les peres, en surten aquestes delicioses, i més lleugeres, postres.

  • La recepta
  • Sessió fotogràfica: Del mercat 1  2  / a la cuina  1  2 

One thought on “Fotografiat per

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s