Bon dia primavera! Receptes depuratives

Amb l’arribada de la primavera comencem a menjar més lleuger, simplement perquè ens ho demana el cos.

Mica en mica aniran pujant les temperatures i, tot i que sempre es posa molt bé un pollastre amb bolets, unes verdures amb salsa romesco, una orada al forn  i altres plats de salsa i pa, anirem introduint a la dieta aliments més neutres i frescos. Més amanides amb enciam, espinacs i raves, crudités de pastanga, cremes de verdures -d’espinacs o pastanaga, especialment el gaspatxo de remolatxa i pastanaga o la crema al vichy de pastanaga i ceba-, saltejats tant de carn, peix i verdures com les faves i mongetes tendres  i cocció al vapor. Llegums en crema o amanida de llenties vermelles o de pèsols i ceba, empedrats de cigrons, hummus.

Época de depuració per al cos, per una banda perquè després de l’hivern  deixem de consumir aliments més contundents i per l’altra perquè comencem a consumir aliments  que ajuden a depurar el fetge com carxofes, bledes, espinacs i porros. I sí, arriben les maduixes i els maduixots, les prunes, les nespres, els albercocs i les cireres… fruites amb molt de color, les reines de les macedònies, i abans que esclati l’estiu les més refrescants meló, síndria, nectarines… heu provat mai la Beguda suau de meló amb menta i llima i les Peres al vapor amb salsa de maduixots?

Bon dia primavera!

Published by

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s