Plat de sabor intens i sense sal!
Temps: 25 minuts (10 de maceració +15 de cocció) Dificultat: baixa
{T} terapèutic {SL} sense lactosa {D} apte per a diabètics
A vegades faig el pollastre o el gall dindi amb sal i pebre, altres macerat amb llimona, d’altres amb suc de taronja o cervesa, afegint-hi una picada d’all i julivert… Experimentant amb nous sabors aquí teniu una recepta fàcil de fer i us prometo que us sorprendrà el seu sabor. Potser els ingredients sonen molt exòtics, però tasteu-lo i ja em direu…
Ingredients per a 2 persones:
Utensilis: ganivet, plat fons, plat planer o bol, 1 paella, 1 cassola, 2 espàtules de fusta, molinet de cafè o morter
Ingredients:
- 2 cuixes o pits de pollastre
- 2 cullerades de tamari o salsa soja/soyu
- 2 cullerades de gingebre en pols
- 1 ceba tendra
- 2 alls tendres
- 1/2 pebrot
- oli d’oliva
- opcional: 2 cullerades de llavors sèsam negre i 1 cullerada de llavors de chia.
Resum:
En un plat fons posem el pollastre sense pell;i per davant i per darrera hi posem gingebre i tot seguit el tamari o salsa de soja. Ho deixem macerant 10 minuts. Mentre tallem les verdures (pebrot, ceba i all tendres) i les fem coure a la cassola amb una espiral d’oli d’oliva: un cop cuites les retirem en un plat o bol. Aprofitem en una paella per torrar llavors de sèsam negre i en molinem la meitat. A la cassola, amb el mateix oli on hem cuit les verdures, hi posem les dues cuixes de pollastre (o els pits de pollastre o gall dindi) amb tot el líquid de maceració. Deixem que es dori a foc fort, 1 minuts per costat i costat i després ho tapem perquè es cogui a foc lent10-12 minuts. Abans de tancar el foc, hi incorporem les verdures, 2 cullerades de sèsam mòlt i deixem que faci xup-xup 2 minuts més. Servim el plat posant hi llavors de sèsam negre per sobre.
Pas a pas:
1-Primer de tot hem de macerar, és a dir, fer que la carn de pollastre en contacte amb un líquid i espècies, absorbeixi tot el sabor dels condiments. En aquest cas hi posarem tamari i gingebre, que hi donaran el toc salat i un xic picant. Amb això aconseguirem un plat molt digestiu i com que no hi posem sal, ens ajudarà en el cas que estem fent una dieta depurativa.
Agafem les cuixes o pits de pollastre, hi treiem la pell i el greix que hi pugui haver, hi posem gingebre en pols per sobre i 2 cullerades de tamari o soja per sobre les cuixes de pollastre. Les deixem macerar- reposar 10 minuts.
El tamari és una salsa feta amb soja, aigua i un xic de sal; la salsa de soja està feta amb soja, aigua sal i blat torrat (per tant, atenció les persones que teniu intolerància al gluten!! ). tant un com l’altre són una font important de calci i ferro.
El gingebre és una arrel, i per tant és rica en fibra. Tradicionalment s’ha utilitzat per a problemes digestius però també és útil en cas de casament crònic, dolors, refredat i grip, vòmit o mareig en els viatges.

2-Mentre, agafem la ceba tendra, els 2 alls tendres i 1/2 pebrot i els tallem a troços petits.
3-Posem a la paella una espiral d’oli d’oliva (=una cullerada) i a foc baix hi fem coure les verdures. Quan estiguin cuites, les retirem en un bol o plat.
4- En una paella hi posem, sense oli, 4 cullerades de sèsam negre a foc baix, sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta. Quan veiem que els grans comencen a “saltar” de la paella vol dir que ja estan dorats.

En molinem la meitat amb el molinet de cafè o les aixafem al morter perquè ho incorporarem a les verdures, i l’altra part la deixem sencera perquè la farem servir com a guarniment.
Les llavors de sèsam negre tenen molta fibra, ferro, calci, omega 6 i una petita porció d’omega 3: milloren les funcions intestinals, afavoreixen l’oxigenació del cervell i ajuden dins una alimentació equilibrada i variada, a mantenir els ossos, cabells i ungles forts. Ajuden en processos de cicatrització i, en contenir fibra soluble, tenen un important efecte saciant.
Molt recomanable per a embarassades, persones amb anèmia o que necessiten una aportació extra de calci, persones amb problemes circulatoris, que tenen el colesterol alt, que pateixen d’estrenyiment o en cas d’obesitat.
5- Passats els 10 minuts de maceració del pollastre, el posem a la cassola amb l’oli on hem cuit les verdures, i deixem que agafi un xic de color: a foc fort, deixem que cogui 1 minut per cada costat i després tapem la cassola i deixem que cogui 10-12 minuts. Haurem d’anar girant les cuixes perquè es coguin bé per tots dos costat!

6- Quan ja veiem que acaba d’estar cuit, hi incorporem les verdures, el sèsam mòlt i deixem que faci xup-xup 2 minuts.
7- Servim el plat posant-hi les llavors de sèsam negre que havíem reservat.
Si ens agraden les llavors de chia, també n’hi podem posar donc shi combinen molt bé i són una font fantàstica d’omega 3.
[…] pebrot i tomàquet Pollastre de pagès amb bolets Pollastre amb mostassa, ceba i ametlles picades Pollastre macerat amb gingebre i tamari acompanyat de pebrot i ceba tendra Fricandó de […]
M'agradaM'agrada
[…] Pollastre macerat amb gingebre i tamari acompanyat de pebrot i ceba tendra […]
M'agradaM'agrada