Pollastre macerat amb gingebre i tamari acompanyat de ceba tendra i pebrot

Plat de sabor intens i sense sal!

Temps: 25 minuts (10 de maceració +15 de cocció)  Dificultat: baixa

{T} terapèutic {SL} sense lactosa {D} apte per a diabètics

A vegades faig el pollastre o el gall dindi amb sal i pebre, altres macerat amb llimona, d’altres amb suc de taronja o cervesa, afegint-hi una picada d’all i julivert…  Experimentant amb nous sabors aquí teniu una recepta fàcil de fer i us prometo que us sorprendrà el seu sabor. Potser els ingredients sonen molt exòtics, però tasteu-lo i ja em direu…

Ingredients per a 2 persones:

Utensilis: ganivet, plat fons, plat planer o bol, 1 paella, 1 cassola, 2 espàtules de fusta, molinet de cafè o morter

Ingredients:

  • 2 cuixes  o pits de pollastre
  • 2 cullerades de tamari o salsa soja/soyu
  • 2 cullerades de gingebre en pols
  • 1 ceba tendra
  • 2 alls tendres
  • 1/2 pebrot
  • oli d’oliva
  • opcional: 2 cullerades de llavors sèsam negre i 1 cullerada de llavors de chia.

Resum:

En un plat fons posem el pollastre sense pell;i per davant i per darrera hi posem gingebre i tot seguit el tamari o salsa de soja. Ho deixem macerant 10 minuts. Mentre tallem les verdures (pebrot, ceba i all tendres) i les fem coure a la cassola amb una espiral d’oli d’oliva: un cop cuites les retirem en un plat o bol.  Aprofitem en una paella per torrar llavors de sèsam negre i en molinem la meitat.  A la cassola, amb el mateix oli on hem cuit les verdures, hi posem les dues cuixes de pollastre (o els pits de pollastre o gall dindi) amb tot el líquid de maceració. Deixem que es dori a foc fort, 1 minuts per costat i costat i després ho tapem perquè es cogui a foc lent10-12 minuts. Abans de tancar el foc, hi incorporem les verdures, 2 cullerades de sèsam mòlt i deixem que faci xup-xup 2 minuts més. Servim el plat posant hi llavors de sèsam negre per sobre.

Pas a pas:

1-Primer de tot hem de macerar, és a dir, fer que la carn de pollastre en contacte amb un líquid i espècies, absorbeixi tot el sabor dels condiments. En aquest cas hi posarem tamari i gingebre, que hi donaran el toc salat i un xic picant. Amb això aconseguirem un plat molt digestiu i com que no hi posem sal, ens ajudarà en el cas que estem fent una dieta depurativa.

Agafem les cuixes o pits de pollastre, hi treiem la pell i el greix que hi pugui haver, hi posem gingebre en pols per sobre i 2 cullerades de tamari o soja per sobre les cuixes de pollastre.  Les deixem macerar- reposar 10 minuts.

El tamari és una salsa feta amb soja, aigua i un xic de sal; la salsa de soja està feta amb soja, aigua sal i blat torrat (per tant, atenció les persones que teniu intolerància al gluten!! ). tant un com l’altre són una font important de calci i ferro.

El gingebre és una arrel, i per tant és rica en fibra. Tradicionalment s’ha utilitzat per a problemes digestius però també és útil en cas de casament crònic, dolors, refredat i grip, vòmit o mareig en els viatges.

Coem la ceba i els alls tendres
Coem la ceba i els alls tendres

2-Mentre, agafem la ceba tendra, els 2 alls tendres i 1/2 pebrot i els tallem a troços petits.

3-Posem a la paella una espiral d’oli d’oliva (=una cullerada) i a foc baix hi fem coure les verdures. Quan estiguin cuites, les retirem en un bol o plat.

4- En una  paella hi posem, sense oli, 4 cullerades de sèsam negre a foc baix, sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta. Quan veiem que els grans comencen a “saltar” de la paella vol dir que ja estan dorats.

Llavors de sèsam negre, una font important d'omega6
Llavors de sèsam negre, una font important d’omega 6, calci, ferro, fibra, vitamina E i B.

En molinem la meitat amb el molinet de cafè o les aixafem al morter perquè ho incorporarem a les verdures, i l’altra part la deixem sencera perquè la farem servir com a guarniment.

Les llavors de sèsam negre tenen molta fibra, ferro, calci, omega 6 i una petita porció d’omega 3: milloren les funcions intestinals, afavoreixen l’oxigenació del cervell i ajuden dins una alimentació equilibrada i variada, a mantenir els ossos, cabells i ungles forts. Ajuden en processos de cicatrització i, en contenir fibra soluble, tenen un important efecte saciant.

Molt recomanable per a embarassades, persones amb anèmia o que necessiten una aportació extra de calci, persones amb problemes circulatoris, que tenen el colesterol alt, que pateixen d’estrenyiment o en cas d’obesitat.

5- Passats els 10 minuts de maceració del pollastre, el posem a la cassola amb l’oli on hem cuit les verdures, i deixem que agafi un xic de color: a foc fort, deixem que cogui 1 minut per cada costat i després tapem la cassola i deixem que cogui 10-12 minuts. Haurem d’anar girant les cuixes perquè es coguin bé per tots dos costat!

Servim el plat amb llavors de sèsam negre per sobre
Servim el plat amb llavors de sèsam negre per sobre

6- Quan ja veiem que acaba d’estar cuit, hi incorporem les verdures, el sèsam mòlt i deixem que faci xup-xup 2 minuts.

7- Servim el plat posant-hi les llavors de sèsam negre que havíem reservat.

Si ens agraden les llavors de chia, també n’hi podem posar donc shi combinen molt bé i són una font fantàstica d’omega 3.

Published by

2 thoughts on “Pollastre macerat amb gingebre i tamari acompanyat de ceba tendra i pebrot

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s