Pollastre de pagès amb bolets

Un plat suau al paladar per gaudir, sobretot, dels bolets

Temps: 1h 30 minuts  Dificultat: mitjana

Ingredients per a 6-8 persones:

 • 1 pollastre de pagès de 3-4 kg (val més que es demaneu net i trossejat)
 • vi blanc, conyac o vi d’herbes
 • 1l d’aigua aprox. (la que calgui perquè la carn estigui coberta)
 • 1 ceba grossa
 • 2 tomàquets de penjar
 • 2 grans alls grossos
 • julivert (2 branques grosses)
 • bolets secs: 1/4 de cullerada sopera cama-secs i 1/2 cullerada sopera de ceps (si són tendres n’hi haurem de posar el triple). Si podeu aconseguir bolets de roc, gírgoles, encara surt encara més bo! En aquest cas podeu posar un xic de cama-secs i una barreja de bolets dels altres.
 • oli d’oliva
 • sal
 • pebre

Utensilis: cassola grossa, plata grossa, plat fons o bol, olla de pressió,  espàtula, forquilla, got, ganivet, drap de cuina

La recepta amb “pollastre normal”. Si volem fer la recepta amb pollastre normal (que sol pesar 1’5kg), la recepta serà per a 4 persones. Els ingredients i els passos són els mateixos. No caldrà fer-lo coure a l’olla de pressió ja que la carn és més tendra, i per tant l’aigua que hi posarem serà menor, aprox. 1/2l o la necessària per cobrir la carn quan la tinguem a la cassola.

Resum: Rossegem amb oli d’oliva el pollastre salpebrat en una cassola.  Quan està cuit el retirem, i en l’oli que ha quedat fem el sofregit (ceba, tomàquet, all i julivert) i quan estigui apunt hi posem 1/2 got de vi i els bolets secs que haurem deixat en remull, i deixem que cogui 5 in. Posem el pollastre i el sofregit amb els bolets i 1l d’aigua calenta (o fins que cobreixi la carn) en una olla de pressió i ho deixem coure 30min. Un cop cuit, deixem que acabi de fer xup-xup 30 minuts a la cassola. Si veiem que el suc és massa líquid, hi podem posar un xic de farina dissolta en aigua freda per espessir-ho i ho deixem coure 5 minuts abans de tancar el foc.

 Pas a pas:

1- Posem en remull  en aigua tèbia, en un bol o plat fons,  els bolets secs.

2- Salpebrem el pollastre i el rossegem en una cassola grossa amb oli d’oliva. Quan agafi color, el retirem a una plata.

3-A la mateixa cassola, sense retirar l’oli hi fem coure la ceba tallada a trossets petits. Quan comenci a ser un xic transparent hi posem els dos tomàquets ratllats (i sense pell). Remenem bé.

4- Mentre fem una picada d’all i julivert, amb dos grans d’a’ll grossos i les fulles de julivert. Ho tallem tot ben petit  i ho afegim al sofregit. Remenem una mica i hi posem 1/2 got de vi blanc, conyac o de vi amb herbes:  a mi m’agrada fer servir el vi d’herbes  Gran Chef  Pinord.

5- Quan s’hagi reduït el sofregit, tanquem el foc i l’aboquem a l’olla de pressió juntament amb la carn rossejada i aigua calenta fins que cobreixi tota la carn (aprox. 1 l però pot ser un xic més). Tanquem l’olla i ho deixem coure 30 minuts. La carn del pollastre de pagès és molt forta i si no la deixem coure bé, quedarà dura.

6-Passat el temps de cocció a l’olla, posem la carn un altre cop a la cassola i deixem que faci xup-xup 30 min. més.

7-Quan ja faci uns 20 minuts que cou a la cassola, si veiem que el suc està massa líquid, el podem espessir posant-hi farina: en un got posem un xic d’aigua freda, hi posem una cullerada de farina i amb una forquilla remenem bé perquè no quedin grumolls. Ho afegim a la cassola distribuint bé la barreja. Remenem bé, 5 minuts de xup-xup a foc mig i ja tindrem el plat apunt.

Published by

3 thoughts on “Pollastre de pagès amb bolets

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s