Crema de carbassa amb llavors de sèsam i chia


 

 

 

 

 

 

Temps: 30 minuts Dificultat: baixa

Ingredients per a 4 persones:
Utensilis:1 olla grossa, 1 ganivet, 3 plats fons, 2 paelles, 1 cullera de fusta
1 forquilla, batedora de mà o de peu, drap de cuina
Pas a pas:

1-Posem a bullir en una olla 1,5 l d’aigua o de caldo vegetal.

2-Mentrestant pelem les patates, la carabassa i la ceba,  ho rentem, i ho tallen tot a trossos, i ho posem en diferents plats per separat.

3-Quan l’aigua comenci a bullir hi afegim 2 pessics de sal, les patates i la carbassa. Ho deixem bullir a foc fort ben tapat 25 minuts.  Quan faci 15 minuts que bull fort vigilem el nivell d’aigua; si veiem que ha baixat força, abaixem  un xic el foc.

4-Mentres, agafem una paella, hi posem 1/2 cullerada d’oli d’oliva i a foc ben fluix hi fem daurar la ceba. Si hi volem donar un punt picant hi posem un xic de pebre vermell picant (1/2 culleradeta de postres rasa). Anem remenant amb una cullera de fusta i quan agafi un xic de color, tanquem el foc i la reservem.

5-Quan hagi passat el temps de cocció de la patata i la carbassa, amb una forquilla mirem d’aixefar-ho. Si s’aixafa fàcilment és que tot ja està cuit, sinó ho deixem bullir 5 minuts més.

6-Retirem l’aigua fins que es vegin les hortalisses (! important) Si volem una textura més de sopa, primer treiem la meitat de l’aigua que ha quedat en un bol i després hi afegim 1 o 2 gots de caldo fins que aconseguim la textura de volem  [El caldo sobrent el podem utilitzar per a d’altres plats: pot aguantar 24 h en una ampolla de vidre o tàper a la nevera o el podem congelar en un recipient o en glaçons.]

7- Un cop treta tota l’aigua que volem per a la crema, posem la ceba cuita a l’olla i amb el minipimer (batedora de mà) comencem a triturar-ho tot, poc a poc perquè no ens esquitxi l’aigua bullent. Tingueu un drap de cuina a mà! en tot cas. També ho podem fer amb la batedora de peu (la de fer batuts), així no ens esquitxarem…fàcil i més net.

8-En una paella, i a foc ben fluix, fem daurar les llavors de chia uns 30 segons. Les retirem i després fem daurar les llavors de sèsam.

9- Posem 2 cullerades de llavors de chia i de sèsam mòlts (amb molinet de cafè o morter) i remenem bé. D’aquesta manera aprofitarem totes les seves propietats (chia: fibra, antioxidants, vitamines(B3, B2, B1 i vitamina A) i omega3 / sèsam: lecitina, vitamines B, E F,  calci, ferro, magnesi, sílici, crom, coure…)

10. Quan servim la crema, posem 1/2 cullerada del sèsam daurat per sobre de cada plat, com a guarnició.

Mireu quanta quantitat de crema de carbassa ( i 1/2 litre de caldo sobrant) n’ha sortit!
Si t’ha agradat aquesta recepta, prova la Sopa de pastanaga amb llavors de lli i la Crema de carbassó amb un toc de roquefort, t’encantaran

Published by

6 thoughts on “Crema de carbassa amb llavors de sèsam i chia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s